Boleslawiec

Hoe wordt het Servies uit Boleslawiec gemaakt.
Servies wordt gevormd uit witte klei van de hoogste kwaliteit. Elk stuk servies wordt tweemaal gebakken op een temperatuur van meer dan 1250 graden Celsius, waardoor het zo hard als steen wordt. Dit intensieve bakproces zorgt voor zeer duurzaam aardewerk en is daardoor geschikt voor gebruik in de oven, magnetron en vaatwasser. Laat het aardewerk echter nooit in contact komen met open vuur en zet het niet direct uit de vriezer in de voorverwarmde oven.

 

De speciaal opgeleide kunstenaars gebruiken lood- en cadmiumvrije kleurstoffen en glazuren en brengen met behulp van natuurlijke zeesponzen de patronen en ontwerpen op de serviezen aan.
Meer exclusieve ontwerpen worden met een penseel  op het aardewerk geschilderd. Deze stukken worden aangemerkt als Artystycne (uniek).

 

De opkomst van keramische ambacht in Bolesławiec gaat terug tot de middeleeuwen. De keramische technieken begon in de 18e eeuw tot bloei met de introductie van een nieuwe decoratie methode, bruin glazuur met witte patronen, die het keramiek uit Bolesławiec een bekende en zeer gewenst grondstoffen in heel Europa, waaronder zelfs koninklijke hoven gemaakt.


In de tweede helft van de 19e eeuw kwam Faience in de Europese markt. De uitbreiding van een nieuw materiaal was een echte uitdaging voor de pottenbakkers uit Bolesławiec die begonnen met het kleurrijke, stempel ornamenten tegen een witte achtergrond gebruiken om hun producten aantrekkelijker te maken. De tradities van fijne Bolesławiec keramiek worden voortgezet vandaag en de genoemde stempel methode is in zijn prime time in het laatste decennium.
 Op het einde van de 19e eeuw een keramische school werd opgericht in Bolesławiec die opleiden goede ambachtslieden en kunstenaars van verfijnde smaak. Tegenwoordig kunstenaars en ontwerpers uit de Academie voor Schone Kunsten in Wrocław geven een nieuw gezicht aan Bolesławiec keramiek. De workshop die het best de beste traditie van de artistieke in de regio vaartuig "Artistieke Keramiek" actief sinds 1950.


 Vandaag de dag, "Artistieke Keramiek" produceert 600 decoren en 2500 artikelen, die het best bewijst potentieel van de onderneming. Al vele jaren het aardewerk met stempel ornamenten dichtbevolkte die de gehele vorm of vormen van decoratieve patronen is vaak gewilde. Er zijn een tal van mo-TIFs die kunnen worden gebruikt voor de versiering: van traditionele rondjes, stippen, schalen of pauw oog op onregelmatige patronen in hun talloze variëteiten. De huidige dominante kleuren zijn meestal kobalt blauw, bruin, groen, en geel-kleurstoffen die het meest bestand tegen hoge brand temperatuur. Aardewerk wordt met de hand versierd met de traditionele stempel methode (kleine patronen worden handmatig beschilderd met speciale spons gemaakt stempels en penselen) met het gebruik van eco-logische glazuur en milieuvriendelijke verf (die geen cadmium of lood bevatten). Een divers assortiment van vormen maakt aardewerk in perfect passen in verschillende soorten interieurs en maakt voor het gebruik van verschillende soorten accessorial materialen zoals linnen, geborduurd of satijn tafelkleden. Ook de functionaliteit van keramiek is zeer breed kan worden gebruikt voor het serveren gevarieerde maaltijden, opwarmen in een magnetron en ovenschalen in de oven. Bolesławiec steengoed is ovenvaste, zuurbestendig en waterdicht. De artistieke waarde van het aardewerk gaat hand in hand met de grote kwaliteit die bracht "Artistieke Keramiek" vele prestigieuze prijzen, medailles en erkenningen op nationaal en internationaal com-petities zoals "Teraz Polska" - Warschau 1993, Gold Star-Madrid 1996, uitstekende Poolse exporteur - Warschau 1999, "De mooiste bruiloft tabel" - Ambiente beurs 1999 Frankfurt am Main, Eurolider 1999 - Warschau 2000, Ultimate Kwaliteit - New York 2000.

 

 

aardewerk,suikerpot.jpg

aardewerk,theepot.jpg

Maurycy.nl   De Webshop voor al uw Pools Aardewerk Servies.

  • IDEAL
  • Mastercard
  • payal
  • mister cash
  • Postnl
  • sofort
pools aardewerk

Meld u nu aan voor onze Voordeelmail !

Ontvang als eerste onze exclusieve kortingen in uw mailbox !
Aanmelden
© 2011 - 2021 maurycy.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel